Yazım Kuralları

Yazarlar için Talimatlar
Makaleler aşağıdaki sıraya göre düzenlenmelidir:
Şekil ve Tabloların metin içerisinde ilgili bölümlere yerleştirilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Ancak kitap editörleri, kabul edilen makalenin düzenini yeniden organize etme hakkını saklı tutar.

a. Başlık
b. Yazar(lar), kurum(lar)ın tam adı (kurum adresi)
c. Özet
d. Anahtar Kelimeler
e. Giriş
f. Materyal ve Yöntemler
g. Bulgular
h. Tartışma
i. Sonuç
j. Teşekkür
k. Kaynaklar

Makale Yapısı:
Metin Hazırlama

  • İngilizceyi ana dili olarak konuşmayan yazarlara, makalelerini göndermeden önce bir ana dil konuşanına kontrol ettirmeleri güçlü bir şekilde tavsiye edilir.
  • Makaleler 12 punto (Times New Roman), satır numaralı, çift aralıklı, A4 boyutunda, sol ve sağ kenar boşlukları 2 cm olacak şekilde hazırlanmalıdır.

Kaynaklar

  • Kaynak gösterimi için APA 7. Baskı Kuralları kullanılmalıdır. Kaynak biçimlendirmesi hakkında detaylı açıklamalar için lütfen şu bağlantıya tıklayın: [Bağlantı].
  • Mümkünse, alıntı yapılan kaynakların DOI numaralarını ekleyin.
  • Kaynaklar, ücretsiz olarak kullanılabilen Mendeley yazılımında hazır bulunan biçimle yazılmalıdır. Mendeley yazılımına şu bağlantıdan ulaşabilirsiniz: [Bağlantı].

Kitaplar:
1 Yazar
Smith, J. D. (2009). Research ethics in New Zealand: A student guide. Rata Press.
2 Yazar
Smith, J. D., & Khan, V. (2009). Research ethics in New Zealand: A student guide. Rata Press.
3 ila 20 Yazar
Smith, J. D., Khan, V., & Zhang, H. (2009). Research ethics in New Zealand: A student guide. Rata Press.
21+ Yazar
Smith, J. D., Khan, V., Zhang, H., Williams, T., Garcia, J., Sato, Y., Thompson, D., Taylor, F. G., McDonald, L., Laine, C., Arnott, A., Fisher, V., Derryck, W., Young, N., Creswell, I., Greene, P., Walsh, Dubois, T., Wright, B., … Roach, C. (2009). Research ethics in New Zealand: A student guide. Rata Press.

Metin İçinde Kaynak Gösterimi
1 Yazar
Smith’e göre (2009), en iyi kaynak …
… durumu böyleydi (Smith, 2009).

2 Yazar
Smith ve Khan’a göre (2009), en iyi kaynak …
… durumu böyleydi (Smith & Khan, 2009).

3 ila 20 Yazar
Smith ve diğerlerine göre (2009), en iyi kaynak …
… durumu böyleydi (Smith et al., 2009).

21+ Yazar
Smith ve diğerlerine göre (2009), en iyi kaynak …
… durumu böyleydi (Smith et al., 2009).

Editörlü Kitap Bölümü:
1 Yazar
Smith, J. D. (2009). Discourse analizinde eğilimler. G. Schwartz & U. N. Owen (Ed.), Nitel araştırma tasarımında okumalar (s. 15-59). Rata Press.

2 Yazar
Smith, J. D., & Khan, V. (2009). Discourse analizinde eğilimler. G. Schwartz & U. N. Owen (Ed.), Nitel araştırma tasarımında okumalar (s. 15-59). Rata Press.

Dergi Makalesi:
1 Yazar
Smith, J. D. (2009). Māori sesleri: İki dilli araştırma yaklaşımları. Journal of Academic Methodologies, 38(3), 17-28. https://doi.org/10.1037/1072-5245.15.2.117

2 Yazar
Smith, J. D., & Khan, V. (2009). Māori sesleri: İki dilli araştırma yaklaşımları. Journal of Academic Methodologies, 38(3), 17-28.

Web Sayfası:
1 Yazar
Smith, J. D. (2009). Yeni Zelanda’daki anaokulları ve çocuk bakım merkezleri. Eğitim Bakanlığı. http://www.example.com/thepage.htm

2 Yazar
Smith, J. D., & Khan, V. (2009). Yeni Zelanda’daki anaokulları ve çocuk bakım merkezleri. Eğitim Bakanlığı. http://www.example.com/thepage.htm

Rapor:
1 Yazar
Smith, J. D. (2009). Ulusal istihdam tahminleri ve tavsiyeler (Rapor No. 122). Rata Press.

2 Yazar
Smith, J. D., & Khan, V. (2009). Ulusal istihdam tahminleri ve tavsiyeler (Rapor No. 122). Rata Press.

Şekiller ve Görseller:
Şekiller sırasıyla numaralandırılmalı ve metin içerisinde belirtilmelidir. Şekil açıklamaları kısa, spesifik olmalı ve metin dosyasının ilgili yerine yerleştirilmelidir. Metinde şekiller ve tablolar özellikle belirtilmeli ya da parantez içinde belirtilmelidir (Tablo x, Şekil X). Daha önce yayımlanmış bir tablo veya şekil kullanılıyorsa, yazarlar yazılı izin almalı ve bu izni hem basılı hem de elektronik formatta sunmalıdır. Üç boyutlu histogramlar, üçüncü boyut ek bilgi sağlamıyorsa kullanılmamalıdır. Mikroskop altında çekilen görüntülerde ölçek işaretleri kullanılmalı ve kullanılan boya türü belirtilmelidir. Şekillerde kırmızı ve yeşil birlikte kullanılmamalıdır, çünkü bazı okuyucular bu renkler arasındaki farkı algılayamayabilir. Şekil ve tablo açıklamaları Times New Roman 11 punto ile ortalanarak yazılmalıdır.

Başvuru ve Değerlendirme Sürecinin Genel Görünümü
Aşağıda başvuru ve değerlendirme sürecinin kısa bir özeti bulunmaktadır:

  1. Makale metni Microsoft Word veya Open Office’te hazırlanmalıdır.
  2. Şekiller TIFF, JPG veya EPS formatında (minimum 300 dpi çözünürlüğünde) hazırlanmalı ve metne altyazılarıyla birlikte eklenmelidir.
  3. Tabloları resim dosyası şeklinde olmamalıdır.
  4. Kapak mektubu hazırlanmalıdır.
  5. Makale dosyasını, varsa ek veri dosyalarını ve kapak mektubunu başvuru mailine gönderin veya formu doldurun.
  6. Hakemler makalenin kabul edilip edilmemesi, revize edilmesi veya reddedilmesi konusunda önerilerde bulunacaktır.
  7. Makaleniz kabul edilirse, makale kabul edildikten sonra bir hafta içinde “Basımda Makale” olarak özetle birlikte yayımlanacaktır.
  8. Bu yönergelere açıkça uymayan makaleler hakem değerlendirmesi yapılmaksızın reddedilebilir.
  9. Gönderilen makaleler, daha önce yayımlanmamış ve başka bir yerde yayımlanmak üzere değerlendirilmemiş orijinal araştırmaları içermelidir.
  10. Makaleler Amerikan veya İngiliz İngilizcesi ile yazılmalıdır; ancak, makaleler herhangi bir ülkeden yazarlar tarafından gönderilebilir.
  11. Makale uzunluğu 8-20 sayfa arasında olmalıdır.

             

partner-logolar3

SEAB Organization Committee (2024)